Äitiyspakkauksen tuotteiden tarjouskilpailu alkoi | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Äitiyspakkauksen tuotteiden tarjouskilpailu alkoi

Julkaistu 29.6.2023

Kela on käynnistänyt vuoden 2025 äitiyspakkauksen tuotteiden tarjouskilpailun. Kilpailutuksessa painotetaan vastuullisuutta, pitkäikäisyyttä ja laatua.

Kelan jakaman äitiyspakkauksen tuotteet kilpailutetaan vuosittain. Vuoden 2025 äitiyspakkauksen tarjouspyyntö löytyy julkisten hankintojen sähköisestä ilmoituskanavasta Hilmasta. Tarjouksia voi jättää 15.11.2023 klo 16.00 asti. Tuotteita hankitaan noin 34 000 äitiyspakkaukseen.

Kela painottaa äitiyspakkauksen tuotteiden hankinnassa laatua. Pisteytyksessä laadun painoarvo on 80 % ja hinnan 20 %. Vuoden 2025 äitiyspakkauksen tuotteiden hankinnassa huomioidaan edelleen vastuullisuus viime vuosien tapaan.

– Äitiyspakkaus elää ajassa, eikä se ole ikinä valmis. Toivomme myös, että tuottajat tarjoavat meille uusia innovaatioita, joilla voidaan esimerkiksi pidentää yhden tuotteen käyttöaikaa, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Kela on kehittänyt äitiyspakkauksen vastuullisuutta ja kuullut ulkopuolisia asiantuntijoita. Yhteistyöllä on kerätty tietoa tekstiilien tuotantoketjuista ja missä kohdin Kelan on mahdollista vaikuttaa hankintaprosessissa vastuullisuuteen. Tämän lisäksi Kela on saanut hyviä vinkkejä vastuullisuustiedon jalkauttamisesta asiakkailleen Kelan tyyppisessä organisaatiossa.

Tänä vuonna laatukriteereitä ovat tuotteen toiminnallisuus, luomumateriaali sekä innovatiivisuus, muunneltavuus ja materiaalin laatu. 

– Tuleeko pakkaukseen uusia innovatiivisia tuotteita, riippuu tietenkin siitä, että tarjotaanko siihen kaikki kriteerit täyttävä laadukas tuote, Aholainen sanoo.

Kaikilta tavarantoimittajilta pyydetään erilliset selvitykset, jos tuotteen valmistusmaa on sosiaalisen vastuullisuuden näkökulmasta luokiteltu riskimaaksi.

Kela on kansallisesti merkittävä toimija, jonka toiminta heijastuu laajasti koko yhteiskuntaan. Äitiyspakkauksen vastuullisuuden kehittäminen on osa Kelan vastuullisuustyön kokonaisuutta. 

Äitiyspakkauksen tuotteiden tarjouspyyntöä koskevat kysymykset pitää esittää tarjouspalvelun kautta tarjouspyynnössä kuvatulla tavalla. Kelan asiantuntijat eivät valitettavasti voi vastata suoraan heille lähetettyihin tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin.

Lue lisää:

Sivu päivitetty 29.6.2023