Handlingar med kunders personuppgifter blev kvar i en fastighet i Dickursby där FPA tidigare haft ett serviceställe | FPAGå till innehållet
Meddelande

Handlingar med kunders personuppgifter blev kvar i en fastighet i Dickursby där FPA tidigare haft ett serviceställe 

Publicerad 2.8.2023

Handlingar som innehåller FPA-kunders personuppgifter blev kvar i en fastighet i Dickursby efter att FPA:s serviceställe flyttade därifrån i slutet av 2022. Handlingarna finns nu i säkert förvar.

FPA:s serviceställe flyttade till nya lokaler i Dickursby i slutet av 2022. Ett antal handlingar som innehåller personuppgifter om kunderna blev dock kvar i den tidigare använda lokalen. FPA fick veta om handlingarna 28.7.2023 och de flyttades i säkerhet.  

Ett fåtal personer har besökt byggnaden med den nya ägarens tillstånd. Därtill har utomstående personer brutit sig in i lokalen. De personer som har varit inne i byggnaden kan ha sett handlingarna. 

– Handlingarna upptäcktes inte i samband med de kontroller som gjordes efter flytten. Det handlar om ett mänskligt misstag. Vi tar situationen på största allvar. Vi kommer att göra en grundlig utredning av det skedda, så att något liknande inte händer i framtiden, säger Jukka Helin, direktör för FPA:s gemensamma tjänster.  

Enligt FPA:s nuvarande uppskattning har cirka 180 kunders dataskydd kränkts. FPA skickar ett personligt brev till de kunder vars handlingar har funnits i byggnaden. FPA har gjort en anmälan om personuppgiftsincidenten till Dataombudsmannens byrå.

Utredning av det skedda pågår. FPA kommer att ge mera information om incidenten i ett senare skede.  

Läs mer:  

Senast ändrad 2.8.2023