Asiakkaiden henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja jäi Kelan käytöstä poistuneeseen rakennukseen Tikkurilassa | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Asiakkaiden henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja jäi Kelan käytöstä poistuneeseen rakennukseen Tikkurilassa  

Julkaistu 2.8.2023

Kelan asiakkaiden henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja jäi Tikkurilassa sijaitsevaan rakennukseen, kun Kelan palvelupiste muutti sieltä pois loppuvuonna 2022. Asiakirjat on nyt haettu turvaan.

Kelan palvelupiste muutti uusiin tiloihin Tikkurilassa loppuvuonna 2022. Vanhaan rakennukseen jäi kuitenkin asiakkaiden henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja. Kela sai tiedon rakennukseen jääneistä asiakirjoista 28.7.2023, minkä jälkeen asiakirjat on haettu turvaan.  

Rakennuksessa on käynyt joitakin ihmisiä uuden omistajan luvalla. Lisäksi sisätiloihin on murtautunut ulkopuolisia henkilöitä. Rakennuksessa käyneet ovat voineet nähdä asiakirjoja. 

–  Asiakirjoja ei ole huomattu muuton jälkeen tehdyissä tarkastuksissa. On tapahtunut inhimillinen virhe. Otamme tilanteen erittäin vakavasti. Selvitämme tapahtuneen perinpohjaisesti, jottei vastaavaa jatkossa tapahdu, Kelan yhteisten palveluiden johtaja Jukka Helin kommentoi tapahtunutta.  

Kelan tämänhetkisen arvion mukaan noin 180 asiakkaan tietosuojaa on loukattu. Kela lähettää henkilökohtaisen kirjeen niille asiakkaille, joiden asiakirjoja on ollut rakennuksessa. Kela on tehnyt tietosuojavaltuutetun toimistolle ilmoituksen tietosuojapoikkeamasta.

Asian selvittäminen on vielä kesken. Kela tiedottaa tapahtuneesta myöhemmin lisää.  

Lue lisää:  

Sivu päivitetty 2.8.2023